Header

Snart är det dags för delprovet.

Inte det riktiga provet, det kommer vi göra i maj, men vi har den stora lyxen att få göra ett delprov för examinatorer som bedömer det riktiga delprovet senare i utbildningen.
Dock kommer jag inte göra alla momenten, teoriprovet och skägg behöver jag inte göra denna gång utan ska fokusera på gråhårstäckning/klippning + kortfest samt finish och till sist permanent.
Även om det inte är det avgörande provet så finns en del nervös känsla kring detta, letar fortfarande lite modeller till vecka 46.  

Nu ska vi börja gå igenom färg så jag lyckas med gråhårstäckning, eller lite finare sagt det där ljus som kommer med åldern.

Likes

Comments

I dag fick saxen ligga kvar i asken och vi spenderade förmiddagen i teorisalen.
Gick igebom hårvård och stylingprodukter, började titta vad den olika produkterna innehåller, vilket var både väldigt intressant och lite otäckt.
Att produkter som säljs för att ha i håret har ämnen som är olagliga att måla båtundereden med för det dödar fiskar, och ämnen som används vid rengöring i fabriker är tillåtet gör mig fundersam hur mycket det påverkar oss även i små mängder.
Kommer garanterat grotta ner mig mer i olika ämnen och produkter då jag tycker detta är riktigt intressant.
Jag som alltid hellre åkte in och shoppade på kemi lektionerna är den som nu fastnar och har massa frågor.

Likes

Comments

Vackra blonda slingor föll till marken idag, nya fantastiska frisyrer föddes och provet är nu avslutat.

Känslan när varje modell sätter sig i stolen framför mig och ger en helt främmande människa all tillit med sitt hår.

Läskigt, häftigt, kravfyllt helt underbart är bara några av känslorna jag har upplevt bara idag.
Nu var inte just dessa två blonda tjejer så främmande utan tjejen som förvånade mig helt och ville klippa av en heldel hår är min kusin, försökte nog övertala henne att inte klippa av det då jag älska hennes längder men blev så fint kort"are".

Tjejen med det långa håret till höger är fantastiska Malin som lånade ut sitt hår länge till mig, blev bra men tyvärr tog jag igen före bild. Vi tif av ca 5 cm, men tog sin tid så nu vet jag vad jag måste kämpa vidare med.

Bara under klippningen med min kusen märkte stor förbättring, men fortfarande lång bit kvar.

 6 av 40 VECKOR

Likes

Comments

Normalt är denna lilla tjej inte alls rosa längre, det är mer dova färger i garderoben, vitt, grått och svart väljer Chanel när hon är ute och shoppat.
Jag är inte den mamman som styr vad min dotter ska ha och inte, hon är väldigt bestämmde med detta.

Dessa kunde vi två snabbt enas om, helt underbar passform, blir inte så klumpigga ute i skid backarna.
Chabel önskade dem vita, men kändes som dem kommer vara vita 1 dag mac med sthlms halv vintriga vinter, så nu letar vi bara en jacks att matcha med.

Likes

Comments

Känns helt underbart att få börja lägga ut egna före och efter bilder, speciellt när kunderna blir så glada och ger än varm kram efter sitt besök.
Idag var dag nummer tre med prov modeller, så varje modell bedöms hur vi behärskar dem olika klippsätten som vi lärt oss.
I fredags hade vi även ett teoretiskt prov på allt vi lärt oss hittils, kändes som det gick bra men svaren kommer i veckan hur det verkligen gick.

Denna underbara kvinna blev klippt i något som heter helform och ökande längder, helform är när allt hår når den yttre designlinjen och ökande längd är det vi ej yrkes människor kallar uppklippning. 🌸


Mer före och efterbilder blir i morgon och snart börjar vi med färg kan inte annat än längta 💖

Likes

Comments

Helt underbart, ledig två dagar i rad, vilket jag inte varit sen i mitten av Augusti så känns väldigt skönt.
Har ett stort prov på fredag så många timmar kommer gå till att studera.

Började i allafall dagen men att lämna barnen på skolan innan jag skyndade bort till mamma för att äta en mysig frukost och en härlig promenad i solen.
Det var verkligen vackert, havet glittrade i höst solen och lövens starka färger lyste längs stigarna, hoppas på att få en lika skön dag i morgon.
Nu blir det att mysa ner sig med tända ljus och en filt i soffan med mannen i mitt liv

Likes

Comments

Är helt förälskad i dessa skönheter som jag hitta på Zalando, brukar vara extremt svårt för mig att hitta lite unika snygga skor i storlek 43 men dessa är helt fantastiska så var bara tyvungen att trycka hem dem.

Hoppas det är lika sköna som vackra så kan jag ha dem när jag jobbar på helgerna för mina fötter börjar bli lite trötta av att stå i klackar hela dagarna, speciellt efter opperationen.

(bilderna är lånade av Zalando)

Likes

Comments